REV BURS PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI
Bursiyer adaylarının, başvurularının geçerli sayılması ve değerlendirmeye alınması için, Burs Programı Başvuru Koşulları’nı eksiksiz bir şekilde yerine getirmiş olmaları gereklidir. Lütfen, başvuru koşullarını dikkatlice inceleyiniz.
REV Burs Programı hakkında Soru ve Cevaplar Bölümü’nde sorunuzun yanıtını bulamadıysanız, info@rev.org.tr adresine yazarak, bize her zaman ulaşabilirsiniz.
Başvuru Koşulları
- T.C. vatandaşı olmak,
- Türkiye’de, devlete ait bir yüksek öğretim kurumunda, lisans programına kayıt hakkı kazanmak veya ara sınıflarda öğrenimine devam ediyor olmak,
- Yeni kayıt yaptıran adaylar için: Bir lisans programına kayıt hakkı kazandığını gösterir belgeye sahip olmak.
- Ara sınıflarda olan adaylar için: Genel başarı ortalaması 4,00 üzerinden, en az 2,00 olup; bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmış olmak.
- Herhangi bir disiplin cezası almamış olmak,
- Maddi desteğe ihtiyaç duymak,
- Aylık nakit ödeme şeklinde başka bir burs desteği almıyor olmak,
- Herhangi bir kurumdan maaş ya da ücret almıyor olmak, (Eğitimi ile ilgili zorunlu stajları kapsamında alınan ödemeler hariç.)
- Aynı aileden REV Burs Programı’na devam eden başka bir öğrencinin olmaması,
- REV Bursiyer Sözleşmesi’nde geçen sorumlulukları kabul etmek,
- Başvuruyu, belirtilen tarihler arasında basvuru.revakademi.org adresinden online olarak eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmek,
- REV Burs Programı Gerekli Başvuru Belgeleri’ni eksiksiz ve doğru bir şekilde, belirtilen tarihler içerisinde teslim etmiş olmak.
REV BURS PROGRAMI GEREKLİ BAŞVURU BELGELERİ
Adayların başvurularının geçerli olabilmesi için aşağıda listelenen belgelerin tümünü son teslim tarihine kadar Vakfın Ankara adresine elden teslim etmeleri ya da posta/kargo yoluyla göndermeleri gerekmektedir. Belgelerin eksik iletilmesi durumunda adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır.
Belgelerin dijital ortamda temini için E-Devlet, ÖSYM Aday İşlemleri gibi resmi kanallar kullanılmalıdır.
Belgelerin barkodlu özelliği varsa, barkaodlu olarak alınmalı ve belge üzerinde belgenin kimin adına olduğu bilgisinin görünmesine dikkat edilmelidir.
Tüm belgeler son 3 ay içinde alınmış olmalıdır.
Başvuru belgeleri vakfın Ankara adresine elden teslim edilecek ya da posta/kargo yoluyla gönderilecektir.
Gerekli Başvuru Belgeleri
- Öğrencilik durumunu gösterir belge:
- Ara sınıflarda öğrenim gören öğrenciler için, öğrenim süresince aldıkları derslerin notları ve genel not ortalamasını gösteren onaylı not dökümü belgesi. (Transkript)
- Bir yüksek öğretim kurumuna yeni kayıt yaptıran öğrenciler için, bir lisans programına kayıt hakkı kazandığını gösterir belge.
- Öğrenim kurumundan alınmış, onaylı öğrenci belgesi*
- Tüm aile fertlerinin gösterildiği vukuatlı nüfus kayıt örneği*
- Nüfus cüzdanı fotokopisi *
- Bir adet güncel vesikalık fotoğraf
- Ailenin mali durumunu gösteren, onaylı belgeler:
- Maaş bordrosu *
- Serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi*
- Emekliler için aylık maaşı gösterir belge*
- Geliri olmayan anne ve baba ve kendisi için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan SGK kaydı olmadığına dair resmi belge*
- Birinci derece akraba (anne, baba, kardeş) şehit ya da gazi var ise, buna dair resmi belge. *
- Bedensel engeli olan öğrenciler için, sağlık raporu *
- (*) İşaretli belgeler, ilgili kurum veya e-devlet internet sitesinden alınabilir. Diğer belgelerin ise, asılları (onaylı ve ıslak imzalı) kabul edilir.
- Bursiyerden, ikinci eğitim öğretim dönemi öncesinde, transkript ve öğrenci belgeleri tekrar istenir.
- Bursiyerlerin disiplin cezalarına ilişkin durumlar, her dönem başında öğretim kurumundan bilgi alınarak, Vakıf tarafından takip edilir.
REV BURSİYER SÖZLEŞMESİ
Sevgili Bursiyer Adayımız,
REV Burs Programı, bursiyerlerine sağladığı maddi eğitim desteğinin yanı sıra, kişisel gelişimlerini desteklemek amacı ile geliştirdiği REV Akademi Kişisel Gelişim Platformu ve gönüllülük esasına dayalı bir proje çalışmasından oluşmaktadır. Bursiyerlerimizden, REV Burs Programı’na dahil oldukları eğitim-öğretim yılları içerisinde, aşağıda belirtilen çalışmaları, hayata geçirmeleri beklenmektedir.
- Burs Program Koşulları: Bursiyerimiz, burs programına katılım ve devamlılık koşullarını eksiksiz bir şekilde gerçekleştirir ve tüm bilgilerini güncel tutar.
- REV Akademi: REV Akademi’ye, www.revakademi.org web adresinden ulaşan bursiyerimiz, kişisel gelişim eğitimlerini, verilen tarih aralıkları içerisinde tamamlar ve aktif bir şekilde portalı takip eder.
- Gönüllü Proje Çalışması: Bursiyerimiz, bireysel sosyal sorumluluk çalışması kapsamında, kendi oluşturacağı bir projede veya belirtilecek kriterlere uygun bir sivil toplum kuruluşunda “gönüllülük’’ esasına dayalı bir çalışma yürütür. Bir yılda toplam 50 saat gönüllülük yapar ve bu çalışmasını, belirtilen tarihe kadar, belgeleyerek Vakıf ile paylaşır.
GÖNÜLLÜLÜK VE KİŞİSEL SOSYAL SORUMLULUK
REV Burs Programı’na katılımınız süresince sizlerden, REV Akademi’de bulunan online eğitimleri tamamlamanızın yanı sıra, Vakıf tarafından belirlenen kriterlere uygun olacak şekilde, bir sosyal projede aktif olarak yer almanızı bekliyoruz. Bu kapsamda, bir yılda toplam 50 saat yapacağınız ve belgeleyeceğiniz gönüllülük çalışmanızı, bir STK’da gönüllü çalışarak ya da kendi projenizi geliştirerek yapabilirsiniz.
Okulunuzda, mahallenizde, yaşadığınız şehirde toplumsal sorunları fark etmek ve bu sorunların çözümlerine yönelik fikirler, projeler geliştirmek hem size hem de topluma fayda sağlar.
Üstelik bunu gerçekleştirmek için, hayatınızın en uygun zamanındasınız! Üniversitedesiniz…
Peki, nasıl ne zaman ve nereden başlayabiliriz?
- Sivil Toplum Kuruluşlarında ya da üniversitenizde kurulmuş kulüp ve topluluklarda gönüllü çalışabilirsiniz.
- Bireysel olarak kendi sosyal projenizi hayata geçirebilirsiniz.
Gönüllülük ve kişisel sosyal sorumluluk projenize başlamadan önce detaylı bilgi için REV Akademi sayfamızda yer alan ‘ Gönüllülük ve Kişisel Sosyal Sorumluluk Eğitimi’ni izleyebilir, Bursiyer El Kitabı’nı inceleyebilirsiniz.